Hoppa till sidans innehåll

Nyheter 2018

10 JAN 2018 22:26
I kväll har vi haft ett upptaktsmöte och börjat planera inför klassfotbollen 2018. En av nyheterna kommer bli förändringar ang slutspel för årskurs 6-9.
  • Skapad: 10 JAN 2018 22:26

 

Efter önskemål och helt enligt Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll spelas från Förskolan – årskurs 5 utan slutspel och tabeller. Allt för att minska eventuell tävlingshets och att minimera risken för ”toppning”. Årskurs 6-9 kommer att ha ett gruppspel och slutspel.

 Årskurs FK - 2 spelar 5-mannafotboll, Årskurs 3 - 9 spelar 7-mannafotboll. För åk FK – 5 där inga slutspel gäller, gör man under kamratliga och sportsliga former upp om fördelning av könen. Vi kommer helt att lita på ledarnas goda vilja och omdöme. För åk 6-9 gäller att minst 1 av vardera tjej/kille ska finnas på planen, har lagen bara en tjej/kille på planen ska laget spela med en spelare färre.

Fair Play- tänk på att det viktiga år inte att vinna utan att kämpa väl. Glöm tävlingshetsen och andvänd ett trevligt språk på och utanför planen. Uppträd med en öppen, mysig attityd mot spelare och domare. Beröm varandra! Självklart hurrar vi och tackar våra motståndare och domare efter matchen.

Inbjudan till elever kommer ut till alla skolor och klasser i v 8, och sista anmälningsdag är den 29 mars-

Skribent: Ulla-Britt Alnemar
Epost: This is a mailto link

Klassfotbollens planvärdar och t-shirtssponsorer 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kinne-Vedums IF - Fotboll
Kinnevallen, Kinne-Vedum
53397 Götene

Kontakt:
Tel: 051153225
E-post: This is a mailto link

Se all info