Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning herrlaget

07 JUL 2017 21:30
Summering/sammanfattning vår/vintersäsongen 2017! Jag tycker försäsong och vårsäsong går hand i hand så även försäsongen kommer nämnas i följande text.
  • Skapad: 07 JUL 2017 21:30

Summering/sammanfattning vår/vintersäsongen 2017! Jag tycker försäsong och vårsäsong går hand i hand så även försäsongen kommer nämnas i följande text. Vi hade en katastrofal försäsong om man enbart ser till antalet deltagare under Jan-Mars, tror snittet låg på 8 spelare och det var oftast en kärna på 5 spelare som alltid tränade och sedan varierade det lite vilka dom övriga var.
Som alla förstår kastade vi bort alla möjligheter att nöta på speldetaljer som ytterligare hade kunnat förfinats under denna period, för när det är 3-4 tilltänkta startspelare nere på träning är detta en omöjlighet. Nu fick vi istället träning efter träning nöta på spel i liten yta. Men räddningen för oss är ju att vi har jobbat ihop i några säsonger så vi har en trygghet i vårt grundspel, hade vi inte haft det hade det varit väldigt illa.
Nog om försäsongen som nästan uteblev i år. När serien drog igång hade jag känslan av att vi hade hittat rätt i den lagdel jag på förhand hade lite bryderier om, nämligen vår backlinje. Då vi inför säsongen tappat både Junker och Robban var vi ju tvungna att bygga något nytt. Vi har efter 13 matcher släppt 12 mål, vilket är ett riktigt bra facit. Då ska man även komma ihåg att vi släppt in 3 mål på fasta situationer som jag vet på rak arm, kan vara fler, så dom spelmålen vi släppt in är bara max 9 st på 13 matcher.
Sandqvist är ju värd ett omnämnande här då han precis som övriga i backlinjen och Gläntäng gjort ett riktigt bra jobb, varför just Sandqvist ska nämnas är ju för att han skolats om till försvarare och gjort det storstilat ihop med övriga. Antal gjorda mål framåt är 25 st, det är en Ok siffra men här finns det mer att plocka av. Det finns ju självklart förklaringar till varför vi inte producerat fler mål, dom sista matcherna vi spelat har vi bränt ett antal frilägen i varje match så bara där borde/kunde vi haft ca 5 mål till under normal utdelning. Sedan är det ju ingen hemlighet att det är på dom offensiva positionerna vi har haft det svårast att kunna ställa upp med en optimal uppställning. Har väl egentligen bara startat med den 11an jag tycker är den optimala i en match, det var borta mot Valtorp och då dröjde det bara 35 minuter innan Robin utgick skadad.
Annars har det varit mycket skador och andra saker som gjort att vi fått ändra den offensiva uppställningen från match till match. Då pratar jag inte enbart om våra 3 anfallare utan detta gäller även på mitten. Vi ligger i dagsläget på en 5e plats och har lika långt upp till div 4 som vi har ner till div 6.
Vi har efter förutsättningarna gjort en djävligt bra vår för man får inte glömma att vi är nykomlingar och att vi i mina ögon på pappret har en något svagare och ihåligare trupp i år jämfört med i fjol.
Nu är det upp till var och en att bestämma vilken kamp vi väljer att ta i höst, att ta igen 8 pinnar uppåt eller hålla avståndet neråt. Tyvärr hjälper det ju inte att säga att man vill ta kampen uppåt utan det krävs ju även handling. Väljer man att åka iväg på massa andra saker när vi har match eller om man inte sköter rehab osv, ja då har vi inte material till att kriga med lagen ovanför. MEN om vi samtliga ger oss fan på att jaga livet ur dom ovanför oss i tabellen och visar detta genom handling och inte bara med tomt prat och att vi alltid till varje pris försöker stå på plan när domarn blåser igång, ja då skulle inte jag känna mig säker om jag varit med i något av lagen framför oss. Nu kör vi igång den 17e igen och då hoppas jag det ska vara ett beslutsamt gäng som startar en jakt uppåt.
Ha en skön sommar önskar Jim!
Skribent: Ulla-Britt Alnemar
Epost: This is a mailto link
Kinne-Vedums IF - Herrar, Div 5 Norra
Kinne-Vedum
533 97 Götene
Telefon: 051153225
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Kinne-Vedums IF - Fotboll
Kinnevallen, Kinne-Vedum
53397 Götene

Kontakt:
Tel: 051153225
E-post: This is a mailto link

Se all info