Hoppa till sidans innehåll

LHK blir Götene FK

21 NOV 2018 18:38
I dagarna har Götene fått en ny fotbollsförening. Det är LHK, samarbetet mellan Lundsbrunns IF, Hällekis IF och Kinne-Vedums IF, som har tagit steget ut och bildat en egen förening.
Det nya namnet kommer att vara Götene FK
  • Skapad: 21 NOV 2018 18:38

Anledningarna till bildandet är flera. LHK, som bildades för tre år sedan, har klättrat i seriesystemet och landade i år på en hedrande fjärdeplats i division 2.

Skulle man i framtiden spela till sig en plats i division 1 kan man inte tacka ja till den platsen i egenskap av samarbetsförening, detta enligt Svenska Fotbollförbundets regler. Man måste då vara en egen klubb.

Syftet med den nya föreningen är också att få så många tjejer som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt.

”Detta hoppas vi lyckas med genom att skapa en god gruppgemenskap och genom att ha engagerade ledare som har kunskaper för att utveckla spelarnas fotbollskunskaper helt i LHK:s anda” skriver den nya föreningen i ett pressmeddelande.

Vidare kommer det prioriteras att låta alla spelare få speltid. Delaktighet är ett nyckelord för en god gemenskap. Damfotbollen är på frammarsch och vi hoppas locka fler tjejer att lira boll och delta i vår gemenskap. Att bilda Götene FK är bara ytterligare ett steg i den riktningen” fortsätter man.

Lundsbrunns IF, Kinne-Vedums IF och Hällekis IF kommer, precis som tidigare, att fortsätta att bedriva fotbollsskola och 7-mannafotboll, för både pojkar och flickor, men därefter fortsätter bara flickorna spela i Götene FK.

I dagsläget har den nya föreningen omkring 45 spelare i träning och fler ansluter. Precis som LHK kommer Götene FK ha en nära relation med moderklubbarna och träningar och matcher kommer att ske på Sörbovallen, Kinnevallen och Hellehof.

I samband med att Götene FK bildades valdes också en Interimsstyrelse. Ordförande kommer bli Jonas Kron, sekreterare Sandra Larsson, kassör Christina Bertilsson, ledamöter Maria Spetz, Lars Fahlgren och Håkan Johansson.

Götene FK kommer att spela i ljusblå tröjor med vita shorts och ljusblå strumpor.

Skribent: Ulla-Britt Alnemar
Epost: This is a mailto link
Kinne-Vedums IF - Fotboll
Kinne-Vedum
533 97 Götene
Telefon: 051153225
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Kinne-Vedums IF - Fotboll
Kinnevallen, Kinne-Vedum
53397 Götene

Kontakt:
Tel: 051153225
E-post: This is a mailto link

Se all info