Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Arne Milton

05 JUL 2019 10:10
Till minne av Arne Millton – hedersmedlem i Kinne-Vedums IF. Arne avled i sitt hem fredagen den 7 juni. Arne var synonym med Kinne-Vedums IF, under hela sitt liv ägnade han all sin fritid till föreningen.
  • Skapad: 05 JUL 2019 10:10

Han började i 25-årsåldern som ledare för pojklaget. Det är många som har minnen från bortamatcherna då han stuvade in hela laget i sin blå DKW. Han skötte fotbollsplanerna redan då, och klippte dem med en liten motorklippare och säkert en handjagare innan dess! Även kritning av planer skötte han under många år, tills en kritlista upprättades mellan spelarna. Bevattning av planer slet Arne med på sena kvällar och nätter. De långa och tunga slangarna flyttade han runt för att vattentågen skulle vattna alla ytor. 1989 tillkom att Arne tog hand om all tvätt från alla lag, det kunde vara uppemot 10 lag som han tvättade åt i klubblokalen. Den som trafikerat Kinne-Vedumsvägen mest under alla år måste ha varit Arne då man såg hans Saab gå i skytteltrafik mellan bostad och Kinnevallen.

Efter Arnes pensionering från Arla ägnade han sig än mer åt föreningen. Ett uppdrag som han gillade var att stå utanför ICA och sälja Bingolotter varje veckoslut i ur och skur. Han trivdes med de korta mötena med folk. Arne har bidragit stort till K-VIFs ekonomi genom allt ideellt arbete och bingolottoförsäljningen som hade sin höjdpunkt på 90-talet, då han sålde ca 350 lotter per vecka!

En liten anekdot var att Arne var rökare, och när föreningen införde rökförbud på tidigt 90-tal, blev det stort problem! Arne utan cigarett i mungipan var otänkbart, så han förblev undantaget. Arne dokumenterade allt som skedde i Kinne-Vedums IF, han hade oftast sin kamera hängandes om halsen. Det är en fotoskatt han efterlämnar till föreningen.

1994 anställdes Kalle Lugn som kanslist, och då fick Arne sällskap i klubblokalen. Arne meddelade alltid att ” nu är kaffet påsatt” och det vara flera föreningsmedlemmar som lärde sig denna förmiddagstradition och det blev en samlingspunkt med social samvaro.

Arnes fotbollsintresse var mycket stort. Han spelade själv i B-laget under föreningens första år. Hans intresse att följa alla de grön/vita lagen var enormt. Från pojk- till flickfotboll till seniorlagen på dam och herrsidan. Det är inte många hemmamatcher han missat under årens lopp. Det är endast under detta året som vi saknat honom på bänken vid kiosken. Arne var alla barns favorit, dom fick sitta i Arnes knä och dra honom i skägget. Han köpta alltid lotter på matcherna, tills han vann, och godisvinsterna delade han ut till barnen. Bordtennis var också ett stort intresse som han utövade och även såg till att ungdomarna fick spela på vinterhalvåret. På senare år blev det fredagsbordtennis med ”gubbarna” med tillhörande bastubad. Även om han inte spelade så kom han alltid och var med så länge orken räckte.

Arne utsågs till hedersmedlem år 2001. Han var aldrig invald i styrelse eller kommitteér men är enskilt den som gjort mest för föreningen under alla år. På de årliga årsfesterna och ungdomsavslutningarna hade Arne ett hederspris som var det mest eftertraktade priset i klubben, och när Arne själv kallades fram för att få blomma för året som gått var det alltid stående ovationer bland barn och vuxna, och då syntes alltid en tår i Arnes öga.

Även efter sin död har Arne tänkt på sin förening och har valt att instifta en minnesgåva. Ett pris i sitt namn, som ska delas ut till en dam- och herrspelare varje år under minst 10 års tid.

Arnes minne kommer leva och en föreningsprofil saknas oss.

Styrelsen Kinne-Vedums IF
genom Lisbet Hedberg och Annette Holgersson fd styrelsemedlemmar

Skribent: Ulla-Britt Alnemar
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kinne-Vedums IF - Fotboll
Kinnevallen, Kinne-Vedum
53397 Götene

Kontakt:
Tel: 051153225
E-post: This is a mailto link

Se all info